top of page

شهرة

Buğday unu, buğday tahılının ilk başta yabancı maddelerden ayrıştırılıp, daha sonra temizlenip en sonunda da belirli bir rutubete getirildikten sonra öğütülmesi ile elde edilen undur. Unun randımanı ya da saflığı içerisinden elenerek kepek, razmol gibi buğdayın kabuk ve kabuğa yakın kısmının ayrılmasıyla ayarlanır. Buğday unu türk beslenme kültüründe oldukça yaygındır ve önemli bir yere sahiptir. Ekmek, börek, simit gibi türk beslenme kültürüne has gıdaların yanında endüstriyel gıda üretiminde de kullanılmaktadır. Kekekmekkurabiye ve pizza buğday unundan yapılmaktadır.

حملة المنتج

التسجيل للحصول على خصومات المنتج والحملات

شكرًا

الاتصالات

يمكنك الاتصال بنا لجميع أسئلتك واقتراحاتك.  

شكرًا

تبوك

مسلك ماه. Eski Büyükdere Cad، Giz 2000 Plaza، No: 7، Sariyer، 34339 Sariyer / Istanbul / TURKEY

هاتف

+90444 2951

البريد الإلكتروني

© 2023 مجموعة الطعام التركي

© Copyright
bottom of page