top of page

FAMA

Buğday unu, buğday tahılının ilk başta yabancı maddelerden ayrıştırılıp, daha sonra temizlenip en sonunda da belirli bir rutubete getirildikten sonra öğütülmesi ile elde edilen undur. Unun randımanı ya da saflığı içerisinden elenerek kepek, razmol gibi buğdayın kabuk ve kabuğa yakın kısmının ayrılmasıyla ayarlanır. Buğday unu türk beslenme kültüründe oldukça yaygındır ve önemli bir yere sahiptir. Ekmek, börek, simit gibi türk beslenme kültürüne has gıdaların yanında endüstriyel gıda üretiminde de kullanılmaktadır. Kekekmekkurabiye ve pizza buğday unundan yapılmaktadır.

Campaña de producto

Regístrese para descuentos de productos y campañas

Gracias

Comunicación

Puedes contactar con nosotros para todas tus dudas y sugerencias. 

Gracias

DIRECCIÓN

Maslak Mah. Eski Büyükdere Cad, Giz 2000 Plaza, No:7, Sariyer, 34339 Sariyer/Estambul/TURQUÍA

TELÉFONO

+90 444 2 951

EMAIL

© 2023 GRUPO DE ALIMENTOS TURCOS

© Derechos de autor
bottom of page