top of page

شهرت

Buğday unu, buğday tahılının ilk başta yabancı maddelerden ayrıştırılıp, daha sonra temizlenip en sonunda da belirli bir rutubete getirildikten sonra öğütülmesi ile elde edilen undur. Unun randımanı ya da saflığı içerisinden elenerek kepek, razmol gibi buğdayın kabuk ve kabuğa yakın kısmının ayrılmasıyla ayarlanır. Buğday unu türk beslenme kültüründe oldukça yaygındır ve önemli bir yere sahiptir. Ekmek, börek, simit gibi türk beslenme kültürüne has gıdaların yanında endüstriyel gıda üretiminde de kullanılmaktadır. Kekekmekkurabiye ve pizza buğday unundan yapılmaktadır.

کمپین محصول

برای کمپین ها و تخفیف های محصولات ثبت نام کنید

با تشکر

ارتباط

برای تمام سوالات و پیشنهادات خود می توانید با ما تماس بگیرید. 

با تشکر

نشانی

مسلک ماه. Eski Büyükdere Cad, Giz 2000 Plaza, No:7, Sariyer, 34339 Sariyer/Istanbul/Turkey

تلفن

+90 444 2 951

پست الکترونیک

© 2023 TURKISH FOOD GROUP

© Copyright
bottom of page