ESMER ŞEKER
Esmer şeker veya kahverengi şeker, melas mevcudiyeti nedeniyle kendine özgü kahverengi bir renge sahip bir sakaroz şeker ürünüdür. Bazı kalıntı melas içeriği (doğal kahverengi şeker) içeren şeker kristallerinden oluşan rafine edilmemiş veya kısmen rafine edilmiş bir yumuşak şekerdir veya rafine beyaz şekerin (ticari kahverengi şeker) pekmez ilavesiyle üretilir.
Codex Alimentarius, en az% 88 sukroz artı invert şeker içermesi için kahverengi şekere ihtiyaç duyar. Ticari kahverengi şeker, toplam hacme dayalı olarak% 3.5 melas (açık kahverengi şeker) ila% 6.5 melas (koyu kahverengi şeker) içerir. Toplam ağırlığa bağlı olarak, normal ticari kahverengi şeker% 10'a kadar pekmez içerir. Ürün, pekmezin higroskopik yapısından doğal olarak nemlidir ve genellikle "yumuşak" olarak etiketlenir. Ürün, endüstriyel kullanım için daha iyi akan bir ürün vermek üzere işlemden geçirilebilir. Bazı bölgelerde veya endüstriyel ürünler için boyaların veya başka kimyasalların eklenmesine izin verilebilir.
Parçacık büyüklüğü değişkendir, ancak genellikle toz beyaz şekerden daha azdır. Endüstriyel kullanım ürünleri (örneğin, keklerin endüstriyel üretimi), yaklaşık 0.35 mm'lik kristallere sahip olan pudra şekeri bazında olabilir.